Lezárult a Nagy Diák Anyanyelvi Teszt.

A DUE Médiahálózat álta szervezett Nagy Diák Anyanyelvi Teszt kiváló lehetőség volt arra, hogy bárki megmutathassa, mennyire ismeri a magyar nyelvet, gyakorolhasson és tanulhasson. A tesztet 10 665, 14-24 év közötti játékos töltötte ki, közülük ezren jutottak a középdöntőbe, majd tíz játékos a döntőbe.

A finálé Budapesten, az UP Rendezvénytérben, egy kvíz showműsor keretein belül történt meg.  A legjobbaknak különleges nyelvi kifejezésekkel kellett megbirkózniuk, helyesírási feladványokat kellett megfejteniük és villámkérdésekre válaszolniuk.

Harmadik helyen végzett Kiss-Pető Apor, második lett Takács Gabriella, a dobogó tetejére pedig Horváth Ákos állhatott. A győztes a döntőt követően arról mesélt, hogy sokat olvas, dokumentumfilmeket néz, és többek között a Magyarország története televíziós sorozatból informálódott, innen a sok tudás. Jelenleg öt idegen nyelvet, angolt, németet, franciát, oroszt és latint tanul. Szabadidejében fúvószenekarban szaxofonozik.

A teszt első két helyezettje 1-1 e-Book olvasót nyert. A Nagy Diák Anyanyelvi Teszt a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Gratulálunk a nyerteseknek és valamennyi játékosnak, aki sikeresen vett részt az országos versenyben!