Lezárult a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 5. 

A háromfordulós bűnmegelőzési vetélkedősorozatba 2021. decemberétől lehetett bekapcsolódni, s a játékot közel 20 ezren töltöttétek ki – többen, mint a tavalyi hasonló bűnmegelőzési tesztet, igazi rekord ez a jubileumi játék!

A DUE Médiahálózat népszerű, immár ötödjére elindított tesztsorozatának célja, hogy megtudják a fiatalok: ismerik-e a rájuk leselkedő veszélyeket, tudják-e, mi a különbség a csíny és a bűncselekmény között, és el tudják-e kerülni azt, hogy áldozattá, netán elkövetővé váljanak egy-egy kényes helyzetben.  A három fordulóból álló vetélkedősorozat első szakasza online zajlott a bunmegelozesiteszt.hu oldalon. A tesztet bárki kitölthette, de a nyereményjátékban csak a 14-22 éves kor közöttiek vehettek részt. A középdöntő fordulójában azonban már két ágon folyt tovább a verseny: 14-18, illetve 19-22 éves korosztályokra oszlott a játék, s a döntőket is ebben a két korcsoportban rendezték Budapesten, a 29. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon.

A 18 év alatti korosztályban Oláh Vince diadalmaskodott. A fóti fiatal a budapesti Eötvös József Gimnázium tanulója, szabadidejében szaxofonozik. A verseny során javára vált, hogy nemrégiben az iskolában egy bíró előadást tartott az osztályának.

A 18 év feletti korcsoportban Baki Zsolt lett az első. A lovasberényi fiatal a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Technikum tanulója, és bármennyire is jól sikerült a bűnmegelőzési teszt, gépészmérnök szeretne lenni.

Első helyezésének köszönhetően Vince egy Lenovo IdeaPad laptopot, Zsolt egy Xiaomi 11T okostelefont nyert. A Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával jött létre.

Gratulálunk minden nyertesnek és résztvevőnek – találkozzunk a következő tanévben ugyanitt!