Lezárult a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 2.

Standard

 

Kimagasló érdeklődés mellett zárult a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt. Az online tesztet – 2019. február 15. – 2019. május 5. – közel 15 000 fiatal töltötte ki, többen, mint a tavalyi hasonló bűnmegelőzési tesztet! A döntőbe 1000 – játékszabály szerint jogosult – versenyző kapott meghívást, akik a közönség és sztárvendégek előtt is bizonyíthatták, mennyire ismerik a bűnmegelőzéssel kapcsolatos kérdéseket.

 

A játék második, személyes jelenlétet igénylő fordulójára a 26. Sajtófesztiválon került sor 2019. május 28-án az Akvárium Klubban, melynek középdöntőjében szintén a bűnmegelőzéssel kapcsolatos kérdésekre kellett választ adni. A helyszínen két korcsoportos bontásban mérhették össze a tudásukat a versenyzők – a fiatalabbak csoportjában a 14-18 év közöttiek, az idősebbek csoportjában a 19-22 év közöttiek versenyezhetnek az értékes fődíjakért.A díjakat a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsának képviseletében Dr Hatala József elnök és az ORFK-OBB képviseletében Berzai Zsolt rendőr alezredes adta át.

 

NYERTESEK:

 

14-18 éves korosztály

 

  1. helyezett főnyereménye: HUAWEI MATE 10 Pro – Benedek Ildikó Johanna

 

  1. helyezett nyereménye: profikamerás okostelefon – Kiss Dorina

 

 

19-22 éves korosztály

 

  1. helyezett főnyereménye: HUAWEI MATE 10 Pro – Ware Anna

 

  1. helyezett nyereménye: profikamerás okostelefon – Váradi Réka

 

Szívből gratulálunk nekik!

 

Az esemény napján, a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, igazi fesztiváli kavalkádban közönségtalálkozók és előadások is fokozták a hangulatot, így a versenyzők találkozhattak többek között Rókusfalvy Pállal és Rókusfalvy Lilivel, Kovács András Péterrel, S. Takács Andrással, Tillával, Dallos Bogival, a Mobil várhat pódiumon az  Intim Torna Illegal tagjaival, Döbrösi Laurával, Stolen Beattel, Bánkuti Dani, Rákóczi Ferenccel (Rádió1) és Óberling József r. ezredessel, rendőrségi főtanácsossal, a bűnmegelőzés mellett a tudomány iránt érdeklődők pedig Erdélyi Ilonával és Bordás Veronikával, Vörös Judit herpetológussal, Ősi Attila  paleontológussal, Rimaszombati Fruzsinával.

 

A február 15-én indult Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával, valamint az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakmai partnerségével jött létre.