Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 3.

Standard

Mit jelent a cyberbullying? Van megoldásod arra, ha valakit a neten bántalmaznak? Felismered azokat a helyzeteket, amikor veszélybe kerülhetsz?

Teszteld magad, a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt 3. neked szól!

A DUE Médiahálózat népszerű, immár harmadjára elindított tesztsorozatának ezúttal is az a célja, hogy megtudd: ismered-e a rád leselkedő veszélyeket, tudod-e, mi a különbség a csíny és a bűncselekmény között, és el tudod-e kerülni azt, hogy áldozattá, netán elkövetővé válj egy-egy kényes helyzetben. A január 15-én indult Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával jött létre.

A három fordulóból álló vetélkedősorozat első szakasza online zajlik, a legügyesebbek pedig továbbjuthatnak a későbbi fordulókba. A tesztet bárki kitöltheti, de a nyereményjátékban csak a 14-22 éves kor közöttiek vehetnek részt. A középdöntő fordulójában azonban már két ágon folyik tovább a verseny –14-18, illetve 18-22 éves korosztályokra oszlik a játék, s a döntők is ebben a két korcsoportban kerülnek megrendezésre.

Az online teszten mindenki 20 kérdést kap, amelyek mindegyikére 50 másodpercet szánhat. A kitöltés végén az eredménnyel együtt láthatóvá válnak a helyes válaszok, így a hibákból tanulni is lehet. A kitöltésben segítenek a DUE  Médiahálózat honlapjára folyamatosan feltöltött tartalmak is, amelyekből hasznos információkat gyűjthetsz.

Az online teszt számítógépen és okostelefonon is elérhető 2020. január 15-től egészen június 15-ig, így gyakorlatilag bárhol, bármikor kitölthető. Az ezt követő két forduló már személyes jelenlétet kíván. A legjobbak közé tartozni igazi megtiszteltetés, hiszen a korosztályos középdöntőkbe kerülő játékosokból mindössze a korosztályonként legjobb 6-6 fő juthat el a végső küzdelembe, ahol az élő kvíz során bárki bebizonyíthatja, hogy ő a legjobb.

A sikeres tesztkitöltéssel belépési lehetőséget szerezhetsz a komoly nyereménnyel kecsegtető országos játék második és harmadik fordulójába, ahol a fődíj egy-egy kétszemélyes fantasztikus utazás Görögországba, a második díjak pedig profi kamerával felszerelt okostelefonok.

A döntőkre a 27. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, 2020. szeptember 23-án kerül sor. A DUE Médiahálózat honlapján érdemes figyelni a bűnmegelőzéssel kapcsolatos programokat.

Gyere, és teszteld magad – csak 20 eldöntendő kérdés a bűnmegelőzésért!

Induljon a teszt!