Magyarországon a focihoz mindenki ért! Akár még te is? Itt az alkalom, hogy értékes nyereményekért tedd próbára tudásod a november 25-én induló Nagy Magyar Fociteszt Diákoknak vetélkedőben, melynek apropóját Hidegkuti Nándor születésének évfordulója adja.


Hidegkuti Nándor a magyar sportélet egyik legnagyobb csillaga, a labdarúgás történetének maradandót alkotó, kiemelkedő szereplője. Hidegkuti Nándor, az „Öreg”, 1922-ben, 100 évvel ezelőtt született, 2002-ben, két évtizede hunyt el. A csatár neve egybeforrt a legendás Aranycsapattal, amely 1953-ban történelmi, 6:3-as sikert aratott Anglia ellen Londonban. Játékos vetélkedőnk a legendás futballista emléke előtt tiszteleg, körbejárva a korszakot és az Aranycsapat legendáját.


A három fordulóból álló vetélkedősorozat első szakasza online zajlik, a legügyesebbek pedig továbbjuthatnak a későbbi fordulókba. A tesztet bárki kitöltheti, de a nyereményjátékban csak a 14-24 éves kor* közöttiek vehetnek részt. Az első fordulóban mindenki 18 kérdést kap, s a kitöltés végén az eredménnyel együtt láthatóvá válnak a helyes válaszok, így a hibákból tanulni is lehet. A kitöltésben segítenek a DUE Médiahálózat honlapjára folyamatosan feltöltött cikkek, amelyekből hasznos információkat gyűjthetsz.


Az online teszt számítógépen, okostelefonon és a Nagy Diák Tesztek applikáción keresztül is elérhető 2022. november 25-től egészen 2023. április 30-ig, ám az ezt követő két forduló már személyes jelenlétet kíván. A magyar focit legjobban ismerő, középdöntőbe került játékosokból a legeredményesebb tíz fő jut el a végső küzdelembe, ahol az élő kvíz során lesz mód bebizonyítani, kinek legszélesebb a tudása az Aranycsapatról, Hidegkuti Nándorról és a korszak eseményeiről.

A fődíjat te választhatod magadnak egy fantasztikus kétszemélyes londoni utazás, egy Samsung Smart LED televízió, vagy egy Samsung Galaxy 5G mobiltelefon közül! A döntőt a 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, 2022. május 26-án rendezzük Budapesten, az UP Rendezvénytérben.

A játék fő támogatója az MTK Budapest, további támogatója a Prohuman Diákmunka, médiatámogatói pedig a sportal.hu és a Blikk.

Gyere focizni és időutazni velünk, hogy a nyarad is utazással teljen! 

 

Induljon a teszt!


*1998.01.01. – 2008.12.31. között születettek