Soha nem látott érdeklődés mellett zárult a hatodik Nagy Diák KRESZ-teszt 2022. január 25. – 2022. május 5. közötti szakasza. Az online tesztet több mint 20 000 fiatal töltötte ki, s közülük kerül ki majd az 1000 – játékszabály szerint jogosult – versenyző, aki meghívást kap a középdöntőbe, ahol újabb kihívás vár rájuk – újra bizonythatják, mennyire ismerik a közlekedési szabályokkal kapcsolatos kérdéseket.


 A Játék második, szintén online fordulójában továbbra is KRESZ kérdésekre kellett választ adni, melyre 2022. május 6. és május 8. közötti időszakban volt lehetőség. A középdöntő eredményei alapján derül ki, ki a kategóriánkénti legjobb 10-10 versenyző, akik majd egy látványos döntőben mérik össze tudásukat 2022. május 19-én, a 29. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál előnapján, a budapesti UP Rendezvénytérben. Az esemény egyébként nyilvános, szeretettel várunk minden érdeklődőt, de élő stream adásban is követhető a döntő és a TV felvétel.  
 
  
A második fordulóból a harmadikba jutó legjobb eredményt elérő játékosok az online teszt kitöltése előtt választhattak, hogy melyik fődíjért indulnak: a komplex jogosítványszerzési lehetőségért vagy a robogóért. A KRESZ tematikájú kvíz vetélkedők első helyezettjei nyerik meg a Nagy Diák KRESZ-teszt fődíjait.
 
Amennyiben te is játszottál velünk és egyike vagy a 19 ezer fiatalnak, akkor május első napjaiban figyeld az emailed, mert lehet, hogy egyike vagy a legjobb 1000 játékosnak!