Kimagasló érdeklődés mellett zárult az ötödik Nagy Diák KRESZ-teszt 2021. május 1. – 2021. szeptember 8. közötti szakasza. Az online tesztet 17 000 fiatal töltötte ki, s közülük kerül ki az az 1000 – játékszabály szerint jogosult – versenyző, aki meghívást kap a középdöntőbe, ahol a közönség és sztárvendégek előtt is bizonyíthatják, mennyire ismerik a közlekedési szabályokkal kapcsolatos kérdéseket.

 

A Játék második, személyes jelenlétet igénylő fordulójában szintén KRESZ kérdésekre kell választ adni. Itt, a középdöntőben derül ki, ki a legjobb 12 versenyző, akik majd egy látványos döntőben mérik össze tudásukat. A középdöntőre és a döntőre 2021. szeptember 30-án a 28. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon kerül sor a budapesti Akvárium Klubban.

A legjobb online kitöltők meghívást kapnak a középdöntőre, s ezt követően a Nagy Diák Tesztek applikáció segítségével tudnak majd regisztrálni a versenyre. Csak azok a meghívottak folytathatják a játékot, akik letöltötték az appot, és azon keresztül megerősítették részvételi szándékukat.

 

A második fordulóból a harmadikba jutó 12 legjobb eredményt elérő játékos az online teszt kitöltése előtt választott, hogy melyik fődíjért indul: a komplex jogosítványszerzési lehetőségért vagy a robogóért. A KRESZ tematikájú kvíz vetélkedők első helyezettjei nyerik meg a Nagy Diák KRESZ-teszt fődíjait.

 

A Sajtófesztivál egyéb izgalmas programokkal, aktivitásokkal is várja a résztvevőket, és minden KRESZ-teszt kitöltőt. Szóval döntőre fel, várunk mindenkit egy színes és szórakoztató rendezvénnyel Budapest központjában, az Akvárium Klubban 2021. szeptember 30-án, csütörtökön 9 és 17 óra között!