Lezárult a Nagy Diák KRESZ-teszt 6.

Soha nem látott érdeklődés mellett zárult a hatodik Nagy Diák KRESZ-teszt - az online tesztet több mint 20 000 fiatal töltötte ki, s közülük került ki az az 1000 – játékszabály szerint jogosult – középdöntős versenyző, akik a Nagy Diák Tesztek app segítségével újabb közlekedéssel kapcsolatos kérdéssorra válaszolhattak.

A döntőket Budapesten, az UP Rendezvénytérben rendezték meg, ahol egy látványos kvízshow keretein belül mérkőztek meg a legjobbak két kategóriában.

Győzelmének köszönhetően térítésmentesen szerezhet autós jogosítványt Kolozsvári Zsanett, a debreceni Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda tizedikes tanulója. Zsanett tudása mellett nagyban köszönheti első helyezését tanárainak, akik a döntő előtti három napban megengedték, hogy a gimnáziumi tanulmányok helyett a versenyre készüljön. Érdekesség, hogy a fináléban barátnője, Hajdó Hanna előtt végzett, aki korábban egyéniben és csapatban is nyert Hajdú-Bihar megyei KRESZ-versenyt.

A Nagy Diák KRESZ-teszt másik kategóriájában egy elektromos robogót lehetett nyerni, amit győzelmével Pálfay Dániel, a győri Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium végzős hallgatója vihetett haza. Dani a pandémia kezdete óta intenzíven kerékpározik, lényegében így edzi magát győri és környékbeli utakon. A végzős gimnazista elmondása szerint a forgalomban, bringázás közben tanulta meg a KRESZ-szabályokat. 

 A Nagy Diák KRESZ-teszt az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság együttműködésében jött létre, további támogatók a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Fékezd Magad Alapítvány.

Gratulálunk minden nyertesünknek és játékosunknak, akik sikeresen vettek részt a 6. Nagy Diák KRESZ-tesztben - várunk vissza titeket a következő tanévben!