Véget ért a Nagy Diák Versenykultúra Teszt

Standard

Egy igazán fair play verseny keretében véget ért a Nagy Diák Versenykultúra Teszt –versenyben az erő kvíze, melyet a GVH szakmai partnerségével készített a DUE Médiahálózat.

DUE Médiahálózat a Gazdasági Versenyhivatal támogatásával hirdette meg a Nagy Diák Versenykultúra Tesztet március 8-án. A 24 kérdésből álló online vetélkedő a versenykultúra témakörét járta körül részletesen. A kvíz első része olyan sokakat érintő témákkal foglalkozott, mint a megtévesztő-, tiltott reklámok. Ezek veszélyeinek mindannyian ki vagyunk téve, akárcsak a tisztességtelen webáruházak visszaéléseinek. 

A Nagy Diák Versenykultúra Teszt első fordulójában nyolcezer 14 és 24 év közötti fiatal vállalkozott a mintegy negyed órát igénybe vevő tesztkitöltésre. Az online tesztet két forduló követte, amit a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretében rendezett meg a DUE Médiahálózat 2019. május 28-án Budapesten, az Akvárium Klubban

A Gazdasági Versenyhivatal által támogatott Nagy Diák Versenykultúra Teszt döntőjében Závodny Zoltán diadalmaskodott. A diósdi fiatalember egyszerre jár két egyetemre, jogot, illetve pénzügyet és számvitelt tanul. A 14 vizsgája közben beugrott az Akvárium Klubba, és ha már ott volt, 8 ezer indulóból meg is nyerte a versenyt, s egy Samsung Galaxy S9+ telefon boldog tulajdonosaként távozhatott a Sajtófesztiválról.

S ha még mindig csak sejtésed van arról, hogy milyen nehézségű kérdésekkel kellett megbírkózni Zoltánnak a döntőben, akkor próbáld megtippelni a helyest választ a következő kérdésre: Mekkora az informátori díj legmagasabb összege, amit egy kartellről adott információért lehet kapni? A helyes válasz 50 M Ft. Ha jól tippeltél, a következő versenyben köztünk a helyed, ha nem, akkor pedig azért! A játék végére hasznos információkkal gazdagodhatsz a versenykultúra és a fogyasztóvédelem témájában, és remek tippeket kaphatsz, hogyan állj ki magadért akár vásárlóként, akár fogyasztóként a mindennapi életben.