Az olimpia a világ legnagyobb és legrégebbi nemzetközi sporteseménye. A 2024. évi nyári olimpiai játékok alkalmából a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával elhozzuk nektek a Magyar Olimpiai Csapat Nagy Diák Tesztjét. A három fordulóból álló vetélkedősorozat első szakasza online zajlik, a legügyesebbek pedig továbbjuthatnak a későbbi fordulókba. A tesztet bárki kitöltheti, de a nyereményjátékban csak a 14-24 éves kor* közöttiek vehetnek részt. Az első fordulóban mindenki 15 kérdést kap, és a kitöltés végén az eredménnyel együtt láthatóak lesznek válnak a helyes válaszok is.

Az online teszt számítógépen, okostelefonon és a Nagy Diák Tesztek applikáción keresztül is elérhető 2024. április 30-ig, ám az ezt követő két forduló már személyes jelenlétet kíván. A magyar olimpia témakörében legjártasabb, középdöntőbe került játékosokból a legeredményesebb 10 fő jut el a végső küzdelembe, ahol már élő kvíz során bizonyíthatják tudásukat. 

A fődíjat te választhatod ki magadnak egy Samsung LED Smart televízió, egy Samsung Galaxy S20 mobiltelefon és egy szuper MTB bringa közül! A döntőt a 31. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, 2024. május 24-én rendezzük Budapesten, az UP Rendezvénytérben. 
A játék fő támogatója a Magyar Olimpiai Bizottság, médiatámogatói pedig a Sportal és a Blikk.
 

*2000.01.01. – 2010.12.31. között születettek