Tudod, milyen hatással van az emberi tevékenység a bolygónkra? Tudod, milyen következményekkel kell emiatt számolnunk? És tudod, hogy mit tehetünk a teremtett világ védelmében? Gyere, tedd magad próbára, és töltsd ki a tesztet, hogy esélyes légy a fődíjra, amit te választhatsz magadnak egy fantasztikus kétszemélyes belföldi (balatoni) utazás, egy elektromos robogó, vagy egy nagyértékű kerékpár közül!

A tanév végéig versenyt hirdettünk a középiskolák számára: az az oktatási intézmény, amelynek a legtöbb diákja tölti ki az online tesztet, egy nagy teljesítményű laptopot nyerhet. A díj átadására 2021. szeptember 30-án kerül sor Budapesten, az Akvárium Klubban, a Nagy Diák Klímateszt döntőjén. Az élen a Szegedi SZC Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzett, ahonnan a legtöbb azonosítható kitöltés érkezett, így ők nyerték a laptopot! Gratulálunk a nyertesnek!

A három fordulóból álló vetélkedősorozat első szakasza online zajlik 2021. március 5. és 2021. szeptember 5. között, a legjobb környezetvédők pedig továbbjuthatnak a középdöntőbe. A tesztet bárki kitöltheti, de a fődíjakért csak a 14-24 év közöttiek versenghetnek. A középdöntőt és a döntőt 2021. szeptember 30-án, a 28. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretén belül rendezzük meg az Akvárium Klubban.

Amennyiben elmúltál 14, de még nem töltötted be a 16. életévedet, szükség van rá, hogy a szüleid is hozzájáruljanak a részvételedhez, ezért a regisztráció során megadott szülői e-mail címre küldünk egy hozzájáruló nyilatkozatot.

Gyere, és teszteld magad - csak 20 eldöntendő kérdés a klímavédelemért!

Induljon a teszt!

*1997.01.01. – 2007.12.31. között születettek

Töltsd le a Nagy Diák Tesztek app-ot, és játssz még egyszerűbben!