Újra itt a Nagy Diák Pénzügyes Teszt!

Standard

Minek a rövidítése az OBA? Kinek a megbízásából jár el az alkusz? Ne tegyünk minden tojást egy kosárba! – tartja az angol mondás. De mit jelent?

Tudod már, mi a témakör, amihez ezek a kérdések kapcsolódnak? Biológia?
Környezetvédelem? Meglepő módon ez a pénzügyek és a gazdaságtan világa!

A 2019. október 25-én indult játékos, szórakoztató és egyben edukatív tesztünkkel alapvető ismereteket és fogalmakat szeretnénk Veled megismertetni, segíteni abban, hogy otthonosabban és magabiztosabban mozogj a pénz világában, sikeresebb légy nemcsak a zsebpénzed beosztásában, hanem akár a megtakarításod befektetésében is.

Az immár második, három fordulóból álló Nagy Diák Pénzügyes Teszt első szakasza online zajlik, az itt legjobb eredményt elérő diákok pedig a későbbi fordulókba kapnak bejutási lehetőséget. A tesztet bárki kitöltheti, de a nyereményjátékban csak a 14-20 éves kor közöttiek* vesznek részt.

Az online teszt számítógépen és okostelefonon is kitölthető egészen 2020. február 16-ig, az ezt követő két forduló viszont már személyes jelenlétet kíván. A legjobbak közé tartozni igazi megtiszteltetés, hiszen a középdöntőbe kerülő játékosokból mindössze a legjobb tizenkét fő jut el a végső küzdelembe, ahol az élő kvíz során bárki bebizonyíthatja, hogy ő a legjobb.

A legügyesebb Pénzügyes nyereménye egy Samsung Galaxy Note 10, de a 2. és 3. helyezettek is egy-egy értékes okostelefonnal térhetnek haza, sőt, a Támogatók jóvoltából számos egyéb meglepetés várja a játékban résztvevőket.

A középdöntőt és döntőt 2020. március 6-án rendezzük a Pénzügyminisztériumban. A DUE Médiahálózat honlapján, a DUE Tallózó hasábjain és a DUE Rádió adásaiban érdemes figyelni a témához kapcsolódó cikkeket, programokat, melyek akár még a teszt kitöltésében is segítségedre lehetnek!

Bizonyítsd az ügyességed, légy sikeres és pénzügyes!

Induljon a teszt!

 

*1999. 10.25 – 2005. 10.25. között születettek