Megvan a nyertes – tatabányai diák tudott a legtöbbet a pénzügyekről!

Standard

 

 

Igazán nagy versenyszellem lakozik Topercer Péter tatabányai diákban. Még csak 19 éves, de már hét pénzügyi versenyen van túl. Legutóbbit, a most zárult Nagy Diák Pénzügyes Tesztet is megnyerte, ráadásul közel 13 ezer fiatal játékos közül. Nyereményét Balogh László pénzügyekért felelős államtitkár adta át.

 

A Nagy Diák Pénzügyes Teszt első fordulójában egy 20 kérdéses online kérdéssorral mérhették fel a tudásukat azok, akik vállalkoztak a kvíz kitöltésére. Ezen bárki próbára tehette ismereteit, de csak a 14-20 év közötti fiatalok kaptak lehetőséget a továbbjutásra. A legjobb eredményt elért tesztkitöltők közül a verseny második, offline fordulójába közel 200 fiatal kapott meghívást, így ők vehettek részt személyesen a március 6-i középdöntőben, amit a Pénzügyminisztériumban rendeztek.

 

A versenyzők itt egy újabb teszt segítségével személyesen mérhették össze pénzügyes ismereteiket, majd ugyanezen a napon a legjobb 12 játékos bizonyíthatta tudását egy színpadi kvíz keretében, közönség előtt.  Már a döntőbejutás is sok izgalmat tartogatott, mert ötös holtverseny jött létre. Annak érdekében, hogy kialakulhasson a finálé mezőnye, két külön játékban mérte össze tudását az öt játékos, és így dőlt el, közülük kik kerülhettek a TOP12-be. Érdekességképpen a legjobbak közé a tavalyi pénzügyes teszt győztese, Csahóczi Máté Benedek is bekerült, de a címvédés nem sikerült neki, ugyanis az idei versenyt végül a tatabányai Topercer Péter nyerte. A második helyen Bátyi Bátor Béla végzett, a dobogó legalsó fokára Kecskeméti Zoltán állhatott.

 

A 19 éves Topercer Péternek ez már a hetedik pénzügyes versenye, közülük csapatban megnyerte a PénzSztárok elnevezésű versenysorozatot is a tatabányai Árpád Gimnázium színeiben. Péter falja a gazdasági híreket, HVG-t, Forbes Magazint és gazdasági portálokat búj nap mint nap.  Még nem tudja, mit hoz a jövő, de örülne, ha fejlesztéspolitikával foglalkozhatna.

 

A dobogósok nyereményét – többek közt egy-egy okostelefont – Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár adta át. A szervezők több különdíjat is kiosztottak. Egy laptoppal ajándékozták meg a soproni Hunyadi János Középiskola diákjait, ugyanis abból az intézményből érkeztek a legtöbben a középdöntőre. A legfiatalabb játékost, a 2005. augusztusi születésű Oláh Vincét is díjazták.

 

A Nagy Diák Pénzügyes Teszt vetélkedőt a Pénzügyminisztérium, a Diákhitel Központ, a Magyar Biztosítók Szövetségeés a Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért támogatásával a DUE Médiahálózat szervezte. Azért indították el az országos játékot, hogy a résztvevő fiatalok magabiztosabban mozogjanak a pénz világában, tudatosan tervezzék meg pénzügyeiket és megfelelő tájékozódás után jó döntéseket hozzanak.