Nagy Diák Rendszerváltóteszt

Standard

A rendszer újratöltve – 30 kérdés a rendszerváltoztatásról

1989-1990 a magyar történelemben a szocializmus lezárását és a parlamenti demokrácia kezdetét jelenti. Te még nem tapasztalhattad meg, milyen volt úttörőnek lenni, hogyan dolgoztak szorgos kezek az ötéves terv előírásai szerint, vagy hogyan telt egy balatoni nyaralás a SZOT üdülőben. Szüleidnek viszont máig meghatározó élménye lehet ’89 március 15-e a Nemzeti Múzeumnál, vagy Nagy Imre újratemetése a Hősök terén, netán az NDK turisták határátlépését a Videoton tévére tapadva nézni. A DUE Médiahálózat Nagy Diák Rendszerváltoztató Tesztje ezt az izgalmas két esztendőt, mint történelmünk meghatározó időszakát szeretné veled megismertetni.

A három fordulóból álló vetélkedősorozat első szakasza online zajlik, a legügyesebbek pedig továbbjuthatnak a későbbi fordulókba. A tesztet bárki kitöltheti, de a nyereményjátékban csak a 14-24 éves kor közöttiek vehetnek részt. Az online teszten mindenki 30 kérdést kap, amelyek mindegyikére 40 másodpercet szánhat. A kitöltés végén az eredménnyel együtt láthatóvá válnak a helyes válaszok, így a hibákból tanulni is lehet. A kitöltésben segítenek a DUE Médiahálózat honlapjára folyamatosan feltöltött cikkek, amelyekből hasznos információkat gyűjthetsz.

Az online teszt számítógépen és okostelefonon is elérhető 2020. január 31-től egészen június 15-ig, ám az ezt követő két forduló már személyes jelenlétet kíván. A korszakot legjobban ismerő, középdöntőbe került játékosokból a legeredményesebb tizenkét fő jut el a végső küzdelembe, ahol az élő kvíz során lesz mód bebizonyítani, kinek legszélesebb a tudása a 30 évvel ezelőtti eseményekről.

Gyere időutazni velünk, hogy a nyarad is utazással teljen!

*1996.01.31 – 2006.01.31. között születettek

Induljon a teszt!