Lezárult a Nagy Diák Rendszerváltó Teszt

Standard

A Nagy Diák Rendszerváltó Teszt edukatív vetélkedőnk véget ért. A tesztet több mint 8 ezren töltöttétek ki  – nagyon örülünk, hogy ennyien érdeklődtök az 1989-90-es évek történelmünket meghatározó korszaka iránt!

 

A Nagy Diák Rendszerváltó Teszt egy háromfordulós vetélkedősorozat 14-24 év közötti fiatalok számára. Az első fordulóba 2020. januárjától lehetett bekapcsolódni egészen 2020. június 15-ig, majd a szeptember közepén megtartott online középdöntő legjobb 12 játékosa kapott meghívást a szeptember 22-én megtartott élő döntőre.

 

A 8000 indulóból a bicskei Pintér Patrik Martin, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója végzett az első helyen, és nyert egy két főnek szóló berlini utat, természetesem a járvány utáni felhasználással. Győzelmét annak tulajdonította, hogy eleve rendelkezett általános tudással, sokat tanult az egyetemen is a témában, illetve a döntő előtt külön fel is készült. Az egyetem mellett IT projekt menedzserként dolgozik, és nagy futballrajongó. Anno a Felcsút U14-es csapatát is erősítette középpályásként, de aztán a focit inkább felváltotta a tanulás.

második helyezett Kiss Ádám és a harmadik helyezett Balázs Mátyás Péter egy-egy értékes telefonnal térhettek haza.

A Nagy Diák Rendszerváltoztató Teszt döntőjét Deutsch Tamás, az Európa Parlament képviselője nyitotta meg, mi több, végig is nézte a versenyt. Utóbb megjegyezte, hogy még ő sem tudta az összes kérdésre a választ, például nem volt tisztába azzal, hogy az első szabad választást követően hány női képviselő ült a Parlamentben.

Az esemény napján, a 27. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon az óvintézkedések miatt a korábbi gyakorlattal ellentétben nem 2000, hanem nagyjából 350 diák vett résztA színes programokról, közönségtalálkozókról azonban senkinek sem kellett lemondania, ugyanis a DUE Médiahálózat csapata élőben közvetítette az Akvárium Klubból a történéseket a közösségi felületein, mely a https://www.facebook.com/DUEmediahalozat oldalon bármikor megtekinthető!