Lezárult a Kárpát-medencei Nagy Diák Agrárteszt 3. játékunk

Az idén is hatalmas érdeklődés övezte agrár tematikájú programunkat - a Nagy Diák Agrárteszt online fordulójába több mint 18.000 fiatal kapcsolódott be az ország minden részéről. Közülük is a legkiválóbb, Petrányi Olivér nyerte a harmadik Kárpát-medencei Nagy Diák Agrárteszt vetélkedőt, nyereménye egy kétszemélyes görögországi út. A kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikumból érkezett 18 éves diáknak 18 ezer diáktársát sikerült legyőznie a DUE Médiahálózat által szervezett, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) szakmai támogatásával induló megmérettetésen. 

A második helyezett Kiss Anna Regina, aki a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium Jászapáti Technikuma, Szakképző Iskolája és Kollégiumába jár. Díja egy szuper mobiltelefon lett.

A harmadik helyezett Koncz János Keve lett, aki az Óbudai Árpád Gimnázium diákja. Ő egy biciklivel térhetett haza a díjátadásról.

A idén is díjaztuk a tesztkitöltésben legaktívabb iskolát - a harmadik Nagy Diák Agrárteszten az Óbudai Árpád Gimnázium tanulói közül szálltak legtöbben versenybe: 603 diák töltötte ki a tesztet. Nyereményük 150 ezer forint, melyet osztálykirándulásra költhetnek.

A mostani vetélkedő újdonsága volt, hogy a határon túli fiatalokat is bevontuk a játékba. A határon túliak versenyében az erdélyi Toth Mathias volt a legeredményesebb, aki Hármaspatakon él, nyereménye egy elektromos roller.

Az ünnepélyes díjátadóra 2023. január 11-én, az Educatio Kiállításon kerül sort, melynek védnöke volt a program támogatója a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem.

Jövőre is várunk Titeket egy újabb izgalmas kihívásra az agrárium témakörében - figyeld 2024. szeptember elején a nagydiaktesztek.hu-t és kapcsolódj be a játékba!

További részletek: www.due.hu