Mi ez?

Játssz velünk a „Kárpát-medencei Nagy Diák Agrárteszt 3. – mezőgazdálkodj okosan” vetélkedőn és ismerd meg a mezőgazdaság modern arcát!

Gyere, tedd magad próbára és töltsd ki a tesztet, hogy esélyed legyen a fődíjra, amit te választhatsz ki egy fantasztikus kétszemélyes külföldi utazás, egy nagyértékű kerékpár, vagy egy szuper telefon közül!

A Kárpát-medencei Nagy Diák Agrárteszt egy háromfordulós nyereményjáték, amelyben 14 és 20 év közötti fiatalok* vehetnek részt, de a játékot bárki kitöltheti.

Az online tesztet többször is kitöltheted, gyakorolhatsz és tanulhatsz, de figyelj, mert mindig az utolsó eredményed lesz érvényes!

A verseny első, online fordulója 2023. december 15-ig elérhető. A legjobb eredményt elért 1000 játékos kap meghívást az online középdöntőbe, ami 2023. december 28-án lesz. Közülük a 10 legeredményesebb agrártudós jut a döntőbe - közöttük dől el a verseny. Az ünnepélyes díjátadóra 2024 januárjában kerül sor az Educatio Kiállításon, a játék védnöke, a program támogatója a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem standjánál.

Az idén nagy szeretettel köszöntjük a határon túli játékosainkat is, akik a teszt életében először kapcsolódhatnak a versenybe.

A legjobb határon túli játékos különdíja egy elektromos roller lesz. Ezt a középdöntőbe a legjobb eredménnyel jutott, határon túli középfokú oktatási intézményben tanulói jogviszonnyal rendelkező játékos kapja. E díjat is az Educatio Kiállításon adjuk át.

A magyarországi iskolákat is versenybe hívjuk az Agrárteszten. Az az intézmény, ahonnan a legtöbb kitöltés érkezik az első forduló végéig, 150.000 forintot kap, amit osztálykirándulásra használhat fel. A regisztációkor a diákok adják meg az iskolájuk nevét, hogy az intézmény minél nagyobb eséllyel induljon a versenyben!

Számodra még mindig piros traktor, puttonyos szőlőszedők és legelőről ballagó tehenek jelennek meg, ha az agrárium szót hallod? Ma már nem ez a mezőgazdaság! Az agrár terület is felzárkózott a high-tech vonalba, ami minőségi termelést, biztos életkörülményeket és környezeti fenntarthatóságot jelent. Tesztünkkel megismerheted az agrárium sokszínűségét, a legmodernebb trendeket és akár kedvet kaphatsz az agrárpályához is.

Induljon a teszt!

*2003.01.01. – 2009.12.31. között születettek