Az internet számos lehetőséget nyújt a felhasználóknak, de a veszélyek száma is legalább ugyanannyi. De tudod, hogyan ismerhetjük fel a káros tartalmakat és hogyan védhetjük meg magunkat?

E témában tesztelheted tudásod Yettel ProSulival együttműködésben induló Nagy Diák TudatosNet Teszt során. A játékban a biztonságos internetezéssel, a veszélyek felismerésével és kezelésével kapcsolatos kérdésekre válaszolhatsz, hogy megtudd, mennyire vagy képben az internet használatában.

A három fordulóból álló Nagy Diák TudatosNet Teszt valamennyi szakasza online zajlik. A játék elsősorban középiskolásoknak szól, de a tesztet bárki kitöltheti, a nyereményjátékban viszont csak a 14-20 évesek* vesznek részt. 

Az online teszt számítógépen és okostelefonon is kitölthető egészen 2024. május 1-ig. Az ezt követő két, szintén online forduló már új kérdéseket tartogat. A május eleji középdöntőbe kerülő játékosokból mindössze a legjobb húsz fő jut el a fináléba, közülük kerül majd ki a verseny három legjobbja. A játék első helyezettje egy Samsung Galaxy S23 telefonnal, a második egy Samsung Galaxy A54 telefonnal, a harmadik díjazott pedig egy Samung Galaxy TabA9 tablettel térhet haza a 31. Sajtófesztiválon tartandó eredményhirdetésről, míg a 4-10. helyezettek egy-egy JBL Flip 6 hangszóróval lesznek gazdagabbak.


*2004.01.01 – 2010.12.31. között született, középiskolai jogviszonnyal rendelkezők