Lezárult a Nagy Diák TudatosNet Teszt játékunk

Több mint 16.000 fiatal kapcsolódott be idén az országos internetbiztonsági játékunkba, az első alkalommal meghirdetett Nagy Diák TudatosNet Tesztbe. A nagy sikerű online vetélkedőnkön olyan kérdésekre kellett választ adni, amelyekből kiderült a résztvevők jártassága az internet biztonságos felhasználásában.

 

Egy debreceni, szoftverfejlesztőnek készülő diák, nevezetesen Tóth Sándor Benedek nyerte a Nagy Diák TudatosNet Teszt döntőjét. A 16 éves tanuló több mint 16 ezer indulóból lett az első az országos edukatív versenyen.

 

A biztonságos internetezést segítve a DUE Médiahálózat és a Yettel egy országos edukatív játékot indított Nagy Diák TudatosNet Teszt néven. A vetélkedőt többek közt azzal a céllal szervezték meg, hogy a diákok meg tudják védeni magukat az ártalmas tartalmaktól. A három fordulóból álló vetélkedősorozat első szakasza online zajlott a nagydiaktesztek.hu/tudatosnetteszt oldalon. A tesztet bárki kitölthette, de a nyereményjátékban csak a 14-20 éves kor közöttiek vehettek részt. A középdöntőbe a legjobban teljesítő 1000 fiatal kapott meghívást, majd a döntőben a legjobb 20 játékos mérte össze tudását. A végeredményt a 31. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon hirdették ki a szervezők.

 

Harmadik helyen végzett Gazsy Bendegúz, második lett Szalontai Soma, a dobogó tetejére pedig Tóth Sándor Bendegúz állhatott. A 16 éves Sándor a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum szoftverfejlesztő szakán tanul. A versenyzés nem áll távol tőle, a Diákolimpián megyei harmadik helyezést ért el internet témakörben. Szeret sakkozni, konditerembe jár, és érdeklődik a tőzsdézés iránt. Természetesen sokat netezik, naponta legalább 4-5 órát. Nyolcéves korában kapta az első laptopját, azóta böngészik a világhálón, de mint mondta, fiatalabbként szülői felügyelettel és időkorláttal tette azt.

A díjátadón Koren Balázs, a Yettel ProSuli szakmai vezetője elmondta: céljuk, hogy a hasonló kezdeményezésekkel ösztönözzék a fiatalokat az internet tudatos, biztonságos használatára, továbbá tanárképzéseket tartanak, ahol a digitális eszközök oktatásba illesztésében támogatják a pedagógusokat, míg a szülőket célzó programjaikkal a generációk közötti digitális szakadék csökkentését kívánják segíteni.

A Nagy Diák TudatosNet Teszt a Yettel támogatásával jött létre.

Gratulálunk mindenkinek!